Projects

Church of the Resurrection

  • Project:Church of the Resurrection
  • Size:350 sqm
  • Location:Macclesfield, Cheshire East

Upton Priory

Works at The Church of Resurrection have been completed and the building has been back in use as a worship and community centre for a year. The works have created a more accessible and welcoming building which has increased use of the Church. The internal space is now more open which provides a place of worship and a space for recreation and celebration. Beautiful design features, such as the lattice timber ceiling which crowns the worship space, have been maintained.

Church of the Resurrection Upton Priory had obtained funding for reconfiguration of the existing church to provide a community hall and dual access chapel, allowing the altar to be accessed from both parts of the Church. The Church had limited accessible facilities and part of the project was to improve the facilities allowing better access for all. The existing church was constructed in the 1960’s. The roof structure was formed from a lattice timber structure which was innovative technology at the time and the design ensures that these are retained and left exposed.