Projects

Brooklands

  • Project:Brooklands
  • Size:4 Bedroom House
  • Location:Goostrey, Cheshire

The brief was to design a new house on the infil plot adjacent to the clients existing property in Goostrey.

The proposal was for a house of traditional character and style that follows the pattern of the surrounding building fabric.

The site was restrictive and the design was strongly influenced by the surrounding context and topography. The site is on a steep slope to the south and to the north boundary of the site the houses are predominantly single storey.

This resulted in a design for a single storey front elevation and a 2 ½ storey rear elevation. The main living accommodation was provided in the middle (entrance) level. Bedrooms, cinema and bar are located on the lower ground, with access to the garden. The top floor then provided space for a large master suite.